woensdag 8 december 2010

Wij nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen in ons kunst en restauratie atelier. Het tijdstip voor bezoeken is te regelen op afspraak. Het mag 's avonds en ook tijdens het weekend. De bezoeker(s) krijgen in onze ateliers uitleg over het beroep van restaurateur en een rondleiding in de diverse ateliers . Er volgt daarna een wandeling langs de gerestaureerde 19 de eeuwse hoeves, waarin een deel van de restauratie ateliers zijn ondergebracht. De kostprijs voor een rondleiding is af te spreken.

Kerat is sinds 1992 uitgegroeid tot een van de sterkste spelers op de Belgische en internationale kunst en restauratie wereld. Een atelierbezoek aan de vernieuwde kunstruimtes is dan ook een boeiende ontdekkingstocht doorheen de wereld van de kunst. U krijgt een uitgebreide rondleiding langs de verschillende showrooms, de polyvalente zaal en een sfeervol auditorium. De restauratie ateliers hebben een oppervlakte van 575 m2 en zijn ook uitgerust voor de restauratie van zeer grote formaten. In de kunst ateliers gebeuren onderhoud (conservatie) en restauratiewerken aan kunstvoorwerpen. Tijdens de rondgang zal u worden rondgeleid door gediplomeerde restaurateurs, Zij vertellen over de wereld van de kunst en restauraties. U ziet in het atelier kunstwerken voor, tijdens en na restauratie. Verder gaat het over het herkennen van echte of valse kunstwerken maar ook over de techniek van het reinigen en herstellen van schilderijen, beelden, kaders, bladgoud leggen, enz .. Aan artistieke meesterwerken schenken de restaurateurs van kerat, een nieuw leven, dat gebeurt steeds volgens strikte deontologische regels... De vaste vergoeding voor een rondleiding is in het totaal is 125 euro excl. btw per bezoek (+ 21% BTW = 151, 25 euro )

Dit is de prijs voor een voor- of namiddag tot en met 25 bezoekers (of eventueel ook 's avonds). Vanaf 25 tot 40 bezoekers is de prijs 200 euro excl. btw. Het bezoek duurt normaal ongeveer 1.5 uur. tot 2 uren. Kerat bvba ontvangt graag de groepen in de hoogweg 42 te Wervik (West-Vlaanderen). Tel. 0495513387 of email; info@kerat.be. met vriendelijke groeten vanwege Frederik Cnockaert en Carolien de Wilde wij zijn naast ons restauratiewerk, ook steeds op zoek naar kwaliteit schilderijen en beelden. De schilderijen kunnen we te koop aanbieden aan klanten. e-mail uw aanbod, met zo mogelijk een foto, naar frederik.cnockaert@skynet.be of telefoneer ons op 056-22 67 97 of op 0495 51 33 87.

graag een duidelijke omschrijving van wat u aanbiedt. vooral schilderijen van bekende kunstenaars worden gevraagd. wij waarborgen goede prijzen voor kwaliteitswerken. ofwel nemen we deze, na afspraak, tijdelijk in bewaarneming om te verkopen. een snelle, contante en discrete afhandeling is verzekerd. Voor schattingen en restauraties van uw schilderijen kan u steeds terecht bij kerat. bvba kerat is een atelier waar professioneel kunstwerken worden gerestaureerd. het restaurateurs atelier is inmiddels reeds 17 jaar actief. gedurende al die jaren werden reeds talloze schilderijen, polychrome houten en stenen beelden, keramiek en kunstwerken op papier hersteld. vooral kerken, kloosters en abdijen en musea zijn de opdrachtgevers naast verzamelaars en antiquairs. Frederik Cnockaert, onze gids, is restaurateur en leidt het atelier samen met zijn vriendin Carolien de Wilde. Beiden zullen ons graag een inkijk bieden in de wondere wereld van de kunstrestauratie. wij zullen er leren dat niet alles goud is wat blinkt en we zullen dan zelf kunnen oordelen over echt of vals... u kan rechtstreeks met kerat afspreken en zelf een programma uit stippelen of u volgt een programma met de stad Wervik of de dienst musea of de dienst toerisme van de stad Wervik; een voorstel voor een unieke daguitstap - trip : ' Wervik anders bekeken' organisatie van de dienst toerisme van Wervik. Grenzeloos tafelen met smaak en kunst . Je start de dag met een kopje koffie en een tabakstaartje in de retro herberg van het Tabaksmuseum. In de voetsporen van de

meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten